Sinds 1 juli 2021 moeten alle besturen van verenigingen en stichtingen hebben voldaan aan de nieuwe wet WBTR. De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is bedoeld om het bestuur en toezicht van onder meer verenigingen en stichtingen te verbeteren.

Het wettelijk vastleggen van taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid wordt belangrijk. De wet bevat uiteraard meer punten waar je kennis van moet gaan nemen. Om problemen in je bestuur te voorkomen is het verstandig aan deze wet te gaan voldoen.

Praktische ondersteuning via WBTR.nl

Verenigingen of stichtingen die hulp willen krijgen bij het voldoen aan de wettelijke verplichtingen, kunnen dat krijgen. In co-creatie met 130 grote koepelorganisaties en verenigingen is er een stappenplan ontwikkeld inclusief een juridische helpdesk. Daarmee kunnen verenigingen en stichtingen op een makkelijke manier aan deze nieuwe wet voldoen.  Kijk snel op www.wbtr.nl

Partner worden?

Samenwerking met IVBB is kosteloos. Doordat onze non-profit organisatie werkt in het belang van de 135.000 vrijwilligersverenigingen en 3.000 professionele branche- en beroepsverenigingen in Nederland, kan de prijs van ontwikkelde producten zo laag mogelijk blijven. We ondersteunen verenigingen niet alleen met de producten zelf, maar ook met de communicatie ten behoeve van de leden.